Milletvekili Yılmaz yoğun bakım yatak sayısının arttırılmasını istedi

DüzceSonHaber

19.11.2020 - 13:56

Milliyetçi Hareket Partisi Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz 2021 yılı bütçe görüşmeleri kapsamında Sağlık Bakanlığı bütçe görüşmelerinde söz aldı.

Düzce Devlet Hastanesinde yaşanan sıkıntılardan, covid-19’a, eczacıların yaşadığı sıkıntılardan grip aşısına kadar birçok konuya değinen Milletvekili Yılmaz, covid-19 döneminde fedakârca yapmış oldukları hizmetlerden dolayı sağlık çalışanlarına teşekkür etmeyi de unutmadı.

Düzce Milletvekili Yılmaz, Muncurlu’da bulunan Devlet hastanesinin fizik tedavi hastanesi olarak kullanıldığını, bunun bir an önce pandemi hastanesi olarak devreye sokulmasını ve covidli hastaların burada tedavi edilmesini talep ettiklerini dile getirdi.

Yataklı servislerde doluluk oranı %100’lere ulaşmıştır

Milletvekili Yılmaz, ’’Düzce'de özellikle son dönemde covid hastalığı dolayısıyla yoğun bakım ve yataklı servislerde doluluk oranı %100’lere ulaşmıştır. Sadece Devlet Hastanesi'nde değil, Üniversite hastanesinde de covid hastalarından dolayı büyük yoğunluk yaşanmaktadır. Düzce'de yoğun bakımların %80’i, yataklı servislerin %90’ı sadece Covid hastalarına ayrılmıştır. Muncurlu’da bulunan Devlet hastanemiz fizik tedavi hastanesi olarak kullanılmaktadır, bunun bir an önce pandemi hastanesi olarak devreye sokulmasını ve covidli hastaların burada tedavi edilmesini talep ediyoruz. İnşallah bu talebimiz gerçekleşir ve bir an önce Düzce'de tedaviye muhtaç olan vatandaşlarımızı buralarda ağırlarız. Ayrıca Düzce'de son iki, iki buçuk yılda gerçekten yoğun bakım yatak sayısı olarak, nitelikli yatak sayısı ve personel sayısı olarak ciddi iyileştirmeler olmasına rağmen maalesef istediğimiz safhaya ulaşamamıştır ve eksiklikler gün geçtikçe gün yüzüne çıkmaktadır. Düzce bölgesi nüfus olarak baktığımızda Bolu ile kıyaslanabilir bir durumda ancak Bolu'ya baktığımızda Düzce'deki yatak sayısının yarı yarıya daha az olduğunu görmekteyiz. Düzce'de kişi başına düşen yatak sayısı maalesef Türkiye ortalamasının altındadır. Bu oranın bir an önce iyileştirilmesini özellikle yoğun bakım yatak sayısının artırılmasını talep ediyoruz. Sanki son dönemde hastaneler sadece pandemiye yönelik çalışmaktadır, tedaviye muhtaç olan diğer kardiyovasküler sistem genel cerrahi dâhiliye gibi hastalar ötelenmektedir ve hastanelerde sadece pandemi hastanesi gibi kullanılmaktadır. Bu da diğer hastalarımızın tedavisinin eksik kalmasına sebep olmakta ve ciddi bir sağlık sorunu oluşturmaktadır. Sayın Bakanım bunu daha önce de size ifade etmiştim. Hazırlamış olduğunuz bütçe sunumunda baktığımızda sağlık insan gücü sınıflandırmasında uzman tabipleri yazmışsınız, tabipleri yazmışsınız, Diş tabibini yazmışsınız, hemşire artı ebe demişsiniz, diğer personel olarak belirtmişsiniz ama eczacı meslektaşlarımız ki, birinci basamak sağlık çalışanı olarak çok kıymetlidir. Bana sorarsanız bu değerlendirmenin içine alınırken ayrı olarak değerlendirilmesini bizler talep ediyoruz. Eczacılar gerçekten pandemi sürecinde de ne kadar faydalı oldukları, olabileceklerini gösterdikleri kanaatindeyim. Grip aşıları ile alakalı son günlerde spekülatif açıklamaları görüyoruz ve takip ediyoruz geçen ay sonunda sizin yaptığınızı açıklamayı değerli buluyoruz gerçekten grip aşılarına pandemi ile beraber artan bir talep var bu talep doğrultusunda çalışmalarınızı takip ediyoruz ve takdir ediyoruz ancak, şu da var grip aşıların da en çok halkla birebir karşı karşıya gelen eczacılarımız bunun yanı sıra eczacılarımız listeler oluşturdular. Bu listeler oluşturulurken sizin yaptığınız skorlamanın biraz daha gevşetilmesini mümkünse sağlık bakanlığımızın bir miktar daha aşı talebini karşılayıp eczacılarımız kanalıyla vatandaşlarımıza ulaştırılmasını talep ediyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

 

Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz