Yeni yıl kısıtlaması işe yaradı Düzce maviye döndü

DüzceSonHaber

Yeni yıl kısıtlaması işe yaradı Düzce maviye döndü
4.01.2021 - 12:08

Düzce’de özellikle Aralık ayı başlarında artan koronavirüs vakaları normalin altına düştü. Yeni yılda uygulanan 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması vakaların düşmesine en büyük etken olarak gösteriliyor.

Düzce’de Sağlık Bakanlığı'nın 'Hayat Eve Sığar' mobil uygulamasında koronavirüs vaka yoğunluk haritası, özellikle son 1 ayda alınan tedbirler ve önlemlerle kırmızıdan, yeşile döndü.

Tüm yurtta olduğu gibi Düzce’de de son 1,5 aydır uygulanan sokak kısıtlamaları ve diğer tedbirler, Düzce’de vaka sayılarına olumlu yönde yansıdı. Düzce’de koronavirüs vaka sayıları yüzde 90 oranında azaldı. Bu durum Sağlık Bakanlığı'nın HES mobil uygulamasındaki koronavirüs yoğunluk haritasına da yansıdı. Yaklaşık 1,5 ay önce haritada kırmızı olan alanlar, vaka oranının düşmesiyle birlikte yeşile döndü. Vatandaşlar, vaka sayılarının düşmesinde alınan tedbirlerin etkili olduğunu düşündüklerini belirtti.

En önemli etkenlerden birisinin ise 4 günlük yeni yılda uygulanan kısıtlama olduğu bildirildi. Vatandaşlar kalabalık kutlamalar dışında evlerinde kalınca koronavirüs haritası da yeşile döndü.