Bu İl Genel Sekteri ile Düzce bir yere gidemez

www.duzcesonhaber.com

Bu İl Genel Sekteri ile Düzce bir yere gidemez
27.01.2021 - 12:52

Düzce’ye geçen yıl atanan İl Genel Sekreteri Hayri Şen, görev ve sorumluluklarını yerine getiremiyor. Düzce’de bir çok köy yol ve su beklerken, koruma kurulu elinde olan tarihi cami, okul ve yapılar çürümeye terk edildi.

Düzce İl Genel Sekteri Hayri Şen, geçen yıl Düzce’ye atanmasına rağmen Düzce’nin köyleri yol, su sorunu yaşadığı gibi tarihi cami, okul ve yapılar ise çürümeye terk edilmiş durumda.

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü mevzuatına göre il genel sekreteri;

İl özel idaresinin görev alanı genel olarak il sınırlarını kapsar. Ancak bazı konulardaki görev ve sorumluluklar o ildeki belediyelerin sınırları dışında geçerlidir. İl özel idaresi mahallî müşterek nitelikte olmak şartıyla;

a) Gençlik ve spor, sağlık, tarım, sanayi ve ticaret; belediye sınırları il sınırı olan Büyükşehir Belediyeleri hariç ilin çevre düzeni plânı, bayındırlık ve iskân, toprağın korunması, erozyonun önlenmesi, kültür, sanat, turizm, sosyal hizmet ve yardımlar, yoksullara mikro kredi verilmesi, çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtları; ilk ve orta öğretim kurumlarının arsa temini, binalarının yapım, bakım ve onarımı ile diğer ihtiyaçlarının karşılanmasına ilişkin hizmetleri il sınırları içinde,

b) İmar, yol, su, kanalizasyon, katı atık, çevre, acil yardım ve kurtarma; orman köylerinin desteklenmesi, ağaçlandırma, park ve bahçe tesisine ilişkin hizmetleri belediye sınırları dışında, yapmakla görevli ve yetkilidir.

Ancak Aydınpınar Köyü’nde bulunan tarihi cami kaderine terk edilmiş olmasına rağmen kılını dahi kıpırdatmayan İl Genel Sekteri Hayri Şen, iş yapmak yerine kendisini eleştiren habercilerin geçmişini araştırmakla meşgul oluyor.

En kısa zamanda İl Genel Sekteri makamında değişikliğe gidilerek Düzce’yi bilen ve Düzce’nin sorunlarıyla yakından ilgilenecek bir ismin atanması bekleniyor.