Dağdan inen kurtlar 13 koyunu parçaladı 2 kuzuyu alıp gittiler

DüzceSonHaber

19.02.2021 - 18:55

Kaynaşlı’da ağır kış şartlarında aç kalan yabani kurtlar Darıyeri Yörükler Köyü’ne inerek bir ahıra girdi. Kurtlar 13 koyunu parçaladı 2 kuzuyu ise alıp gittiler. Koyunları parçalanan Uzun ailesi ise diğer hayvanlarını korumak için nöbet beklemeye başladı.

Olay Kaynaşlı İlçesi Darıyeri Yörükler Köyü’nde 14 Şubat 2021 tarihinde meydana geldi. Ağır kış şartları nedeniyle aç kalan yabani kurtlar Harun Uzun’a ait açık besihaneye girerek 13 koyunu parçaladılar 2 kuzuyu da alıp gittiler. Olayı gören Harun Uzun durumu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Olay yerinde veterinerlerin ve jandarma ekiplerinin yaptığı incelemede koyunları yaban kurtların parçaladığı tespit edilerek bu yönde tutanak tutuldu.

Hayvanları parçalanan Harun Uzun ise diğer hayvanlarına zarar gelmemesi için nöbet beklemeye başladı. Olayın üzerinden 5 gün geçtikten sonra 4 kurt yeniden aynı yere geldiğinde bu kez nöbette olan Harun Uzun’la karşılaşınca kaçtılar. Olayı anlatan Harun Uzun “14 Şubat tarihinde saat 07.30’da kalktım. Kurbanlık danalarım vardı. Hemen yanında da koyunlarım vardı. Danalara baktım. Sonra koyunların yanına geçtim ve gördüm ki koyunlar parçalanmış. Hepsi bir yerdeydi. Yavrular vardı, yavruları parçalamış. İki kuzuyu götürmüş. Gebe koyunlar vardı. Karınlarını parçalamış. Ortalık perişandı. 13 kuzuyu telef etmişler. Veteriner çağırdım. Parçalayanlar yabani kurt. Olay olduktan sonra takip etmeye başladım. Belgesellerden izlediğim kadarıyla hafta bir acıkıyorlarmış.  Ben bekledim. Dün sabah geldiler. 4 tanesi kalktım gördüm. İçeri doğru yöneldiler. Beni görünce kaçtılar. Çok tedirginiz. İçerde de büyük baş hayvanlarımız var. Onlardan da korkuyorum. Her taraflarını kapattım. Nöbet beklemeye başladık. Malımın peşindeyim. Ne yapayım? Diğerlerini de götürmemesi için mecbur bekliyorum” dedi.

Koyunları parçalanmış halde görünce yaşadıklarını gözyaşları içinde anlatan Harun Uzun’un annesi Nurten Uzun ise “Onları öyle görünce dünyam zindan oldu. Koyunları hadi parçaladın. İçeride ne işin var? Dua ediyoruz ki danalarımızı parçalamadılar. Hayvanlarımız hapis kaldı. Hepsi birbiri üstünde. Korkuyoruz. Korkmamak elde değil. Çok canımız yandı. Gördüğümde deli olacaktım. Kendimi sağa sola vurdum. Sakinleşmem mümkün olmadı. Allah razı olsun komşular geldi ama mal canın yongasıdır” dedi.

Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz