Kim dinler valiliğin içki satılmayacak kararını

DüzceSonHaber

Kim dinler valiliğin içki satılmayacak kararını
1.05.2021 - 12:14

Düzce Valiliği tarafından servis edilen DÜZCE İL UMUMİ HIFZISSIHHA MECLİSİ kararlarına göre içki satışının tam kapanma süreci içerisinde yasak olduğu bildirildi. Ancak büyük marketlerden birisi karara rağmen içki satışı yaparak adeta kazan kaldırdı.

DÜZCE İL UMUMİ HIFZISSIHHA MECLİSİ tarafından alınan kararda 10.12.2020 tarih ve 2020/79 sayılı İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunda alınan 2 No'lu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşlarımızın zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla açık kalmasına izin verilen market, bakkal vb. işyerlerinde sokağa çıkma kısıtlaması süresince alkollü içecek satışı ile ilgili karar; sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan  29.04.2021 - 17.05.2021 tarihleri arasında da geçerlidir” denildi.

Ancak karara rağmen büyük marketler zincirlerinden olan ve CarrefourSA Düzce Memur-Sen Mini market olarak adlandırılan şubesinden içki satışı yapıldı.

Denetim ve kontrollerin tam sağlanmadığı büyük zincir marketlerine adeta torpil yapılırken küçük esnafa ise göz açtırılmıyor. Şikayetlere rağmen cezai işlem dahi uygulanmayan büyük market zincirinin bu durumunu öğrenen esnaflar ise “Bizim suçumuz ne?” dediler.