Akçakoca müftüsünden Selanik Göçmenleri hakkında iğrenç sözler

DüzceSonHaber

17.05.2021 - 10:20

Akçakoca Müftüsü bayram izninde geldiği Karasu’da Cuma namazı kıldırdı. Filistin meselesini gezi olaylarına bağlayan Müftü Soytekinoğlu’nun Selanik göçmenleriyle ilgili sözleri büyük tepkiye neden oldu.

FİLİSTİN MESELESİNİ GEZİ OLAYINA BAĞLADI

Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu bayram tatilinde Karasu’daki yakınlarını ziyarete geldi. Cuma namazında Kabakoz İsmail Sadi Camii’ne giden Müftü Soytekinoğlu kürsüye çıkarak vaaz verdi. Akçakoca Müftüsü’nün gündeminde Filistin olayları ve Yahudi’ler vardı. Osmanlı Devleti’nin fişini Yunanistan’da yaşayan Yahudilerin çekmeye çalıştığıyla başlayan Müftü Soytekinoğlu genelleme yaparak ‘Selanik Göçmenlerinin yüzde 90’ı için ateist’ tanımlaması yaptı. Bununla da yetinmeyen Müftü Şaban Soytekinoğlu meseleyi gezi olaylarına getirip ‘otellerini eylemcilere açanlar Yahudilerdi. Hatta şu anda birisi bir şirketin ve takımın başkanı” diyerek isim vermeden Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u da genellemesine dahil etti.

CEMAAT TARAFINDAN KAYDEDİLDİ

Cami cemaati, adeta fitne çıkarmak için kürsüye çıkan müftüye tepki gösterip camiyi terk etti. Karasu’ya yakınlarını ziyarete gelen Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu’nun Cuma namazında yaptığı konuşmanın bir bölümü cemaat tarafından kaydedildi. Görüntüleri WhatsApp ihbar hattından Haberlisin İnternet gazetesine gönderen vatandaş “Bende Selanik Göçmeniyim. Benim bildiğim, tanıdığım hiçbir göçmen vatan haini değil. Müftü efendi ya mikro milliyetçilik yapmaktan keyif alıyor yada fitne çıkarmak ve toplumun ayrışması için gayret gösteriyor” diyerek tepkisini dile getirdi.

Kaynak: haberlisin .com

Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz