AK Parti’de şok istifa

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

AK Parti’de şok istifa
21.01.2019 - 12:52

AK Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı Saim Özkan ve yönetimi Erol Bayraktar ve Milletvekili Ayşe Keşir’e tepki göstererek istifa ettiler.

İddialara göre AK Parti Kaynaşlı İlçe Teşkilatı, Kaynaşlı Belediyesi’nde yaşanan sıkıntılar nedeniyle Erol Bayraktar’ın tekrar aday gösterilmesini istememiş ancak AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir’in girişimleriyle Bayraktar yeniden aday gösterildi.

İlçe Başkanı Saim Özkan ve yönetimi bu duruma tepki göstererek istifa ettiklerini açıkladı. Özkan açıklamasında kendilerinin ciddiye alınmadığı, taleplerinin dinlenmediği ifade ederek, bu durumda görev yapamayacaklarını söyledi. Özkan, “31 Mart 2019'da yerel seçimleri için ilçemizde 8 belediye başkanı aday adayı, 11 il genel meclis aday adayı oldu. Belediye meclis üyeliğine hiç kimse başvurmadı. Nedeni ise usulsüz harcamalardan birini mahkemelik olmalarıdır. Küçük ve bize zerre saygısı olmayan, parti mensuplarımızın çoğunu küstüren başkanla tekrara seçim alamayacağımızı varsayan raporlarımızı ilettik. Diğer aday adaylarımızın biriyle yola devam ederiz ümidiyle bekledik. Ancak görünen o ki teşkilatımızı hiçe saydılar ve anlamadılar. Mevcut başkan adayı ile devam etmemiz gerektiği söyleniyor. Genel merkezimiz bir milletvekili eliyle yanıltılmıştır” dedi.

 Kaynaşlı'nın kişisel hırslara kurban edildiğini ileri süren Özkan, çalışma azmi ve heyecanlarının kırıldığını söyleyerek, ilçe başkanlığından yönetim kurulu ile birlikte feragat ettiklerini açıkladı.