Kaldırımdan taşından yama tartışması sürüyor

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

Kaldırımdan taşından yama tartışması sürüyor
13.02.2019 - 19:31

MHP Düzce Belediye Başkanı Erdoğan Bıyık ile Düzce Belediyesi arasında ki kaldırım taşından asfalt tartışması boyut değiştirdi.

Düzce Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince Kalıcı Konutlar Bağlantı yolu üzerinde yürütülen yama çalışmalarının eleştirilere neden olması nedeniyle yapılan yazılı açıklamada mevsim şartlarının asfalt üretimine uygun olmadığına vurgu yapılarak şu ifadelere yer verildi: “Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan şantiyemizde asfalt üretimi, kış mevsimi dolayısıyla hava sıcaklıklarının uygun seviyelerde olmaması nedeniyle mümkün olmamaktadır. Hammadde ve gerekli fiziki şartlarının elverişsiz olduğu durumlarda acil çözüm üretmemiz gereken bir durum söz konusu olduğundan mevcut sorunu gidermek ve trafik akışındaki riskleri ortadan kaldırmak amacıyla parke taş yama çalışmamızı başlatmış bulunmaktayız. Kalıcı Konutlar Bağlantı yolu üzerinde öngörülemeyen bir hızla meydana gelen çökme sonucunda trafik akışını tehlikeli bir hale getiren bölgede asfalt uygulamanın mümkün olmayacağı mühendislerimizin de onayı ile söz konusu alana parke taş yama yapılması kararlaştırılmıştır. Elbette fiziki şartların uygun olduğu en kısa sürede geçici olarak uygulanan bu çalışma, kalıcı bir düzenleme ile yeniden yapılacaktır. Saygılarımızla, kamuoyunun bilgisine sunarız.

”ÖZEL İDARE NASIL YAPIYOR?

Kalıcı Konutlar Bağlantı Yolu üzerinde Düzce Belediyesi ekiplerince asfalt sökülerek yerine kaldırım taşı döşenmişti. Yapılan çalışmanın yanlış olduğunu dillendiren Milliyetçi Hareket Partisi Düzce Belediye Başkan Adayı Erdoğan Bıyık haklı olarak Düzcelilerin parasını çar çur etmeyin diyerek tepki göstermişti.

Başkan Adayı Erdoğan Bıyık yaptığı açıklamada yaptığınız yanlış işlerde tüyü bitmemiş yetimin hakkı var diyerek bir işi iki defa yapmayın şeklinde değerlendirmelerde bulunmuştu.

Düzce Belediyesi Başkan Adayı Bıyık’ın yaptığı açıklamalara yazılı bir açıklamayla cevap vererek, olumsuz hava şartlarından dolayı sıcak asfalt dökülemediği yönünde kendilerini savundu.

İl Özel İdaresi tarafından Paşa Konağı Köyünde dökülen asfaltı inceleyen MHP Düzce Belediye Başkan Adayı Erdoğan Bıyık yaptığı açıklamada “Kalıcı Konutlar Bağlantı Yoluna döşenen kilit parke taşını hep birlikte gördük. Bağlantı yolunda yapılan çalışmaları incelediğimizde bize bu havada asfalt dökülemeyeceğini söylediler. İl Özel İdaresi ekipleri aynı gün, aynı havada sıcak asfalt döküyor. Düzce Belediyesinin “bu havada asfalt dökülemez” açıklaması yersiz oldu. Biz çağrıda bulunduk iki kere iş yapmayın diye. Paşa Konağı Köyüne asfalt döktüren Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Emeği geçen muhtarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.