Liste savaşları sürüyor

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

Liste savaşları sürüyor
14.02.2019 - 12:17

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Düzce’de ki 3 güçlü partide de belediye meclisi ve il genel meclisi adaylıkları için liste savaşları tüm hızıyla devam ediyor. Bazı isimlerin ise adaylıktan vazgeçtiği öğrenildi.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde AK Parti, MHP ve CHP-İYİ Parti ortaklığında ki 3 güçlü partide il genel meclisi ve belediye meclisi için liste savaşları sürüyor. Zaman zaman tartışmalara neden olan liste savaşlarında ilginç olaylar yaşanıyor.

AK Parti

AK Parti’de kendisini diğer adaylardan güçlü gören bazı isimler belediye  ve il genel meclisinde listenin üst sıralarında yer almak isterken, iddiaya göre listenin üst sıralarına girmesine kesin gözüyle bakılan bazı isimler ise il ve merkez ilçe yönetimi tarafından istenmiyor. Geçtiğimiz günlerde de bu sebeple merkez ilçe başkanlığında bazı kişilerin kurulan whatsapp grubundan ayrıldığı ve ikna edilerek geri alındığı ileri sürüldü. Yine listeler kesinleşince bazı il ve merkez ilçe yöneticilerinin istifalarını sunacakları iddia edildi.

MHP

MHP’de son dönemde kuvvetli esen rüzgar partiye teveccühü arttırdı. Bu sebeple MHP’ye il genel meclisi ve belediye meclisi için başvurular oldukça fazlalaştı. Eski dönemlerde neredeyse bu koltuklar için aday bulamayan MHP şimdilerde ise adaylar arasından seçim yapmaya başladı. Ancak MHP’de de özellikle 24 Haziran milletvekilliği seçimlerinde oldukça yüksek performans harcayan bazı isimlerin koltuğa talip olduğu ve üst sıralarda yer almak istedikleri söyleniyor. MHP’de de liste savaşları tüm hızıyla sürüyor.

İYİ Parti – CHP

En büyük sorun bu iki partinin ortaklığında yaşanıyor. İki partinin ortaklığında belediye başkan adayının İYİ Parti’den olması meclis üyelilerinde ise listenin üst sıralarında ki isimlerin CHP’den olması gerektiği algısını oluşturdu. Bu sebeple CHP’liler bir yandan listenin üst sırasında yer almaya çalışırken, İYİ Parti üyeleri de kendilerinin üst sırada yer alması gerektiğini düşünüyor. Bazı isimlerin İYİ Parti ve CHP ortaklığında belediye meclis üyesi adayı olmaktan vazgeçtiği ve ortamın çok gergin olmasından çekindikleri dile getiriliyor.