Uyarıyı yapmışlar

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

Uyarıyı yapmışlar
11.04.2019 - 15:13

Kaynaşlı, Akçakoca ve Yığılca’da seçim kaybeden AK Parti’de gerçekler yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. AK Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı görevindeyken istifa eden Saim Özkan’ın ve AK Parti eski İl Yöneticisi Serkan Topaçoğlu ile Yığılcalı esnafların AK Parti İl Başkanlığı’nı uyardığı, eski Belediye Başkanları Erol Bayraktar, Muzaffer Yiğit ve Cüneyt Yemenici ile seçim kazanılmayacağını söylediği bilgisine ulaşıldı.

AK Parti özellikle Kaynaşlı, Akçakoca ve Yığılca’da seçim kaybetmenin şokunu yaşarken seçimin neden kaybedildiğine dair bazı iddialar kamuoyunda paylaşılmaya başlandı.

Kaynaşlı’da AK Parti İlçe Başkanlığı’ndan istifa eden Saim Özkan’ın seçimler öncesi aday belirleme sürecinde Erol Bayraktar’ın aday olması durumunda seçim kazanamayacaklarını söylediği ve Bayraktar’ın halktan uzak bir yönetim biçimi sergilediği için halkın tepkili olduğunu ilettiği öğrenildi. Ayrıca Özkan kendisinin de belediye başkan adayı olarak gösterilmemesi gerektiğini daha çok halkın kabullendiği bir ismin belediye başkan aday olmasının yararlı olacağını savunduğu buna rağmen partiden adeta kovulurcasına gönderildiği bunun üzerine de istifa ettiği iddia edildi.

Akçakoca’da ise AK Parti’nin eski İl Yönetim Kurulu üyesi olan Serkan Topaçoğlu’nun seçim çalışmaları kapsamında Akçakoca’da görevlendirildiği ve Topçaoğlu’nun yaptığı gezilerde Cüneyt Yemenici’ye karşı tepki olduğunu raporladığı, raporu il yönetimine sunduğu ancak Akçakoca’da da Yemenici’nin seçim kazanamayacağının raporlanmasına rağmen ısrarla Yemenici’nin aday yapıldığı iddia edildi.

Yığılca’da daha ilginç olay eski Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit ile Yığılca’da önde gelen bazı esnaflar arasında sorun yaşandığı ortaya çıktı. Yığılca Belediyesi’ne ait dükkanlarda kiracı olarak kalan esnafların, dükkanları ihale ile satın almak istedikleri ancak Muzaffer Yiğit’in ihaleyi başka kişilere verdiği iddia edildi. Bunun üzerine esnaflar ile Yiğit arasında uçurum oluştu. Esnafların Yığılca’da yaptıkları iftar yemeğinde belediyeye ait kamyonların iftar sofrasının kurulduğu alanın ortasından geçirilmesi de ipleri kopardı. Esnaflar AK Parti İl binasına gelerek toplantı yapıldı. Yapılan toplantı kameralarla kayıt edilirken, esnafların Muzaffer Yiğit’in başkan adayı olması durumunda desteklenmeyeceği, Yiğit dışında çıkarılacak adaya ise ne olursa olsun seçim kazandırılacağı söylendi. Ancak yine ısrarla Yiğit başkan adayı yapılarak mağlubiyetin alt yapısı hazırlanmış oldu.