Milli atlet karantina günlerini anlattı

11.04.2020 - 10:43

KORONAVİRÜS tedbirleri kapsamında yurt dışından Düzce'ye getirilerek yurda yerleştirilen milli atlet Tuğba Güven, 14 günlük karantina sonunda evine gönderildi. Tuğba Güvenç olimpiyatların ertelememesinin kendisi için avantaj olduğunu belirterek,

“Benim için ertelenmesi iyi oldu. Geçen sene sezonu geç kapattım. 6 ay gibi kısa sürede barajı geçmem gerekiyordu. Ona göre çalışıp barajı geçmeyi hedefliyorum” dedi.

Etiyopya'da kampta olan 6 milli atletten bir olan ve 14 gün önce Düzce'deki Necla Pekolcay Öğrenci Yurdu'na yerleşen Tuğba Güvenç karantina süresinin dolmasının ardından evine gönderildi. Tuğba Güvenç karantina sürecine alışmakta zorluk çektiğini belirterek, “Ben 28 Mart günü Düzce Necla Pekolcay Kız öğrenci yurduna getirildim. İlk gün benim için çok zordu. Etiyopya’daydım. 90 gün Etiyopya’da antrenman yaparken buraya gelip kız öğrenci yurduna yerleştirilmem ilk gün olarak beni zorladı ama sonrasında alıştım. 14 gün boyunca buradaydım. Her şey güzeldi bir problem yaşamadık. Burada ki personellerin tutumu, odalar, yemekler her şey çok güzeldi.” dedi.

Tuğba Güvenç, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın spor yapması için kendisine spor ekipmanları gönderdiğini söyleyerek, “4 gün sonra Gençlik ve Spor Bakanımız bize spor aletleri gönderdi. Bisiklet, ip gibi bir takım spor ekipmanları. Onlarla birlikte antrenman yapmaya çalıştım. Koşamadım ama bir şekilde antrenman yapmaya devam ettim.” diye konuştu.

“OLİMPİYATLAR İÇİN KOTA KOVALIYORDUM”

Tuğba Güvenç 2020 Tokyo olimpiyatları için kota kovaladığını ifade ederek, “Ben 2020 Tokyo olimpiyatları için kota kovalıyordum. Etiyopya’ya gitme amacımda oydu. Barajımız bizde 9.30.00 benim 9.26.09 gibi kişisel en iyi derecem var. Ama bunu 2017 yılında gerçekleştirdim. 1 yıl önceden gerçekleştirmem gerekiyor. Gitme şansın yüksekti. Eğer barajı geçemesem bile dünyada ilk 40 girebilirsem oradan da gitmeye hak kazanabiliyorum. Gitme şansım yüksekti ama 2021’e ertelendi.” dedi.

“BENİM İÇİN OLİMPPİYATLARIN ERTELENMESİ İYİ OLDU”

Olimpiyatların ertelememesinin kendisi için avantaj olduğunu ifade eden Tuğba Güvenç, şöyle konuştu:  “Benim için ertelenmesi iyi oldu. Zaten geçen sene sezonu geç kapattım. Ekim ayında bitmişti sezonum. 6 ay gibi kısa sürede barajı geçmem gerekiyordu. Şimdi o süreç daha fazla uzadı. Eksikliklerimi biliyorum. Ona göre çalışıp o şekilde baraj geçmeyi hedefliyorum. Ben 2016 Rio olimpiyatlarında ülkemizi 3000 metre engelli branşında temsil ettim. O benim ilk büyük tecrübemdi. Madalyadan çok ilk hedefim finale kapabilmek. Finalde en iyi şekilde ülkemizi temsil ederek kişisel en iyi derecemi geliştirmek istiyorum” 

“DÜNYA VE AVRUPA ŞAMPİYONALARINDA MADALYA KOVALAMAK İSTİYORUM”

Hedefinin Dünya ve Avrupa şampiyonalarına katılarak madalya kovalamak olduğunu açıklayan Tuğba Güvenç, şöyle konuştu: “Olimpiyatlar sonrası önümüzde her yıl 2021 sonrası da Dünya şampiyonası 2022’ye ertelendi. Önümüzde 2022 Dünya şampiyonası, Avrupa şampiyonası var. Hala aktif sporcuyum.  Olimpiyatlar sonrası Dünya ve Avrupa şampiyonlarında madalya kovalamak istiyorum.” 

Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz