Obezite Merkezi zayıflatacak

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

Obezite Merkezi zayıflatacak
10.12.2018 - 16:49

Türkiye genelinde bulunan 30 Obezite Merkezinden biri Düzce Üniversitesi’nde açıldı. Prof. Dr Mevlüt Pehlivan ve ekibi çağımızın en önemli sorunu olan obezite tedavisi ile sadece Düzce’den değil başka illerden de hastalara umut olacaklar.

Günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer alan Obeziteye karşı, Düzce Üniversitesi’nde, Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan tarafından  obezite cerrahi programı yürütülüyordu.

Obeziteye karşı yürütülen çalışmalarda artan yoğunluğa cevap verilmesi amacıyla Düzce Üniversitesinde Obezite Merkezi açıldı.

Düzenlenen açılış töreninde konuşan Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mevlüt Pehlivan, 2006 yılında obezite ile ilgili çalışmalara başladıklarını söylerken, Türkiye genelinde hasta kaybı olmayan tek serinin kendisine ait olduğunu vurguladı. Pehlivan merkezin işleyişi hakkında bilgi verdi.

Konuşması sırasında doktorların kolay yetişmediğini söyleyerek “ marifet iltifata tabiidir” diyen Pehlivan, “ biz artık yoruluyoruz, bizim değerimizi anlamanızı istiyoruz” dedi ve hastaları merkeze davet etti.

Tıp Fakültesi Başhekimi Öner Abidin Balbay ise, merkezin Türkiye genelindeki 30 obezite merkezinden biri olmasının Düzce ve üniversite için guru verici olduğunu belirtti.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar da, hekimlikte en önemli konunun ehliyet olduğuna dikkat çekti, obezite merkezi ekibinin  de bu ehliyete haiz olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından merkez gezilerek işleyişi hakkında Pehlivan tarafından bilgi verildi.