Aktarlar dolup taşıyor

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

Aktarlar dolup taşıyor
9.02.2019 - 11:11

Düzce’de son dönemde havaların dengesiz seyretmesi vatandaşların nezle ve gripten etkilenmesine neden oldu. Vatandaşlarda antibiyotik yerine aktarlarda hazırlanan mucizevi karşımı tercih etmeye başladılar.

Düzce’de son günlerde havalar zaman zaman güneşli ve sıcak giderken aniden bastıran soğuk hava vatandaşları hazırlıksız yakalıyor. Hava koşulları nedeniyle sık sık grip yada nezle olan vatandaşlar hastaneye gitmek yerine aktarlarda kuşburnu, zencefil, zerdiçal, tarçın, karanfil, Barış Manço’nun şarkısında söylediği meşhur hatme çiçeği karışımından çay yaparak içiyor ve hastalıklara karşı koyuyorlar.

Düzce’de ki bir aktarda kendisine kuşburnu, zencefil, zerdiçal, tarçın, karanfil, rahmetli Barış Manço’nun şarkısında söylediği meşhur hatme çiçeğinden karışım hazırlatan Ergün Güney, uzun süredir hastaneye gitmediği ifade ederek “Ben genel olarak doğal ürünler tercih ediyorum. Ihlamur, kuşburnu gibi ürünlerden almaya çalışıyorum. Çok güzel oluyor. Çok eskiden beri devamlı kullanırım. Kolay kolay doktora gitmem. Allah’a şükür sağlığımız yerinde” dedi.

Aktar Aydın Eren ise vatandaşların antibiyotik yerine mucizevi karşımı terci ettiğini belirterek “ Havalar soğuduğu için grip ve nezle artıyor ve doğal çaylar içmeye geliyorlar. Bizden özellikle istedikleri kuşburnu, zencefil, zerdiçal, tarçın, karanfil, rahmetli Barış Manço’nun şarkısında söylediği meşhur hatme çiçeği veriyoruz. Bu karşımı sabah, akşam içtikleri zaman nezle ve gribe iyi geliyor. Yoğun bir talep var. İlaç, antibiyotik kullanmaktansa doğal ürünleri kullanmayı tercih ettikleri için sürekli geliyorlar. Bizde elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.