Sağlık müdüründen ilginç uygulama

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

Sağlık müdüründen ilginç uygulama
14.02.2019 - 17:44

Düzce İl Sağlık Müdürü olarak göreve getirilen ve göreve geldiği günden itibaren aralıksız çalışmalarına devam eden Dr. Yasin Yılmaz ilginç bir projeye imza attı.

Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, devletin güler yüzünü vatandaşlara göstermek için elinden geleni yapıyor. Müdür Yılmaz bu kapsamda ilginç bir projeyi hayata geçirerek “Hal hatır” ekibini kurdu.

Proje hakkında bilgiler veren Yılmaz, “Biz ev sahibiyiz, hastalarımız da misafirimiz. Onları ne kadar iyi ağırlarsak buradan mutlu ayrılırlar. Bu misafirperverliğin bir göstergesi olarak hayata geçirilen “Hâl Hatır ekibimiz ” Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde ve Akçakoca Devlet Hastanesinde yatmakta olan Hastaların, hastane bünyesinde konakladığı (kaldığı) süre içerisinde faydalandığı yada faydalanmadığı tüm hizmetlerden memnuniyet, şikayet, düşünce ve görüşleri hakkında bilgi sahibi olmak, elde edilen veriler ile gerekli ölçme ve değerlendirmeler ışığında hastanelerde hizmet kalitesini arttırmaktır. Hasta ziyareti ile hastaya moral verilir, hastanın gönlü alınır, acıları paylaşılır, hasta yalnızlık ve kimsesizlik duygusundan kurtarılarak, ona yaşama sevinci aşılanır. Ayrıca sosyal ilişkiler geliştirilerek hal hatır soran ile hasta arasında pozitif bir bağ kurulur. Hal Hatır Uygulaması kapsamında, hastanelerimizde tedavi gören tüm hastalarımızı ziyaret ederek Geçmiş Olsun Dileklerimizi sunmak, İstekleri ve şikâyetleri varsa hepsini not alarak ve hastane yönetimine iletilerek ekipçe çözüme kavuşturmaktır. Bu uygulama hastalar için çok önemli bir hizmet olacaktır. Hastalar kendilerini daha iyi hissedecek ve iyileşme süreçlerinde de olumlu katkı sağlayacaktır” dedi.