Kaç can daha gidecek?

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

Kaç can daha gidecek?
6.06.2019 - 20:15

TEM Otoyolunun Düzce kesimi Gümüşova rampaları mevkiinde yaşanan kazaların sonu gelmiyor. Onlarca ölümlü ve yaralamalı kazanın yanı sıra maddi hasarlı kazalarında yaşandığı mevkide kazaların önüne geçilmesi için çalışma yapılması bekleniyor.

TEM otoyolu Gümüşova rampaları mevkiinde hemen hemen her hafta bir kazada vatandaşlar hayatını kaybediyor. Bununla birlikte çok sayıda yaralamalı ve maddi hasarlı kazalarda yaşanıyor. Ancak yaşanan kazalara rağmen yetkililer adeta gözlerini kapatarak yaşanan kazaları izliyorlar.

Teknik sorun var iddiası

Yolun Gümüşova rampaları mevkiinde teknik olarak sorun olduğu iddia ediliyor. Yapılan mühendislik hatasından kaynaklanan eğim fazlalığı nedeniyle sürücüler direksiyon hakimiyeti sağlayamıyorlar. Bu sebeple bir çok kaza yaşanıyor.

Hız kesici bir önlem alınmalı

Yolun Gümüşova rampaları mevkiinde en azından hızı kesici bazı önlemlerin alınması ve sürücülerin bu mevkide daha dikkatli olmaları konusunda uyarılması isteniyor. Sadece kazaların izlenmesi ile yaşanan ölüm ve yaralanmaların önüne geçilemeyecek gibi görünüyor.