Valilikten önemli uyarı

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

Valilikten önemli uyarı
9.07.2019 - 00:06

Düzce Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada yaz aylarında boğulma olaylarının önüne geçmek için vatandaşların duyarlı olması istenerek bazı tavsiyelerde bulunuldu.

Düzce Valiliği’nden yapılan açıklamada özellikle yaz döneminin başlamasıyla birlikte vatandaşların tatillerini rahat ve huzurlu bir şekilde geçirebilmeleri, yaşanabilecek boğulma olaylarının önlenebilmesi maksadıyla Düzce Valiliği tarafından tedbirler alındığı hatırlatıldı.

Hava şartlarına uygun olmayan ve yasaklı bölgelerde vatandaşların denize girmemesi istenerek “Boğulma vakalarının önüne geçilebilmesi ve insanlarımızın acılara gark olmaması için denize girilmesi uygun olmayan, yasaklı ve kontrolsüz bölgelerde ve hava şartlarının uygun olmadığı durumlarda denize girilmemesi, yasak olmayan bölgelerde denize girilirken de meteorolojik uyarıların dikkate alınması, görevlilerin uyarılarına mutlaka uyulması, vatandaşlarımızın can güvenlikleri açısından önem arz etmektedir. Ayrıca ilimiz genelinde muhtelif alanlarda baraj, gölet ve sulama kanalları bulunmaktadır. Hizmete alındığı yıllarda yerleşim alanları dışında olan bu yapılar, zamanla yerleşim alanları içinde kalmıştır.  Yazları sıcak geçen ilimizde, özellikle çocuklar ve gençler tarafından tehlikeli olmasına rağmen barajlara, göletlere, nehirlere ve sulama amaçlı yapılan kanallara serinleme amaçlı girilmektedir” denildi.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı, “Özellikle yaz aylarında sıcaklıkların artması ve okulların tatil olması ile birlikte su kanallarının bulunduğu yerlerde boğulma vakalarının yaşanmaması, genel sağlık sorunları ve vatandaşlarımızın can güvenliği için bu alanların serinlemek amaçlı kullanılmaması hususunda vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını bekliyoruz” dedi.