Trafiği zorla kilitliyorlar

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

Trafiği zorla kilitliyorlar
13.07.2019 - 01:13

Düzce’de son 5 gündür meydana gelen trafik sıkışıklığının sebebi karayollarının yaptığı planlamadan kaynaklandığı ortaya çıktı.

Düzce’de son 5 gündür Kaynaşlı Kavşağı ile Soğancı kavşağı arasında yoğun bir trafik yaşanıyor. Zaman zaman kilitlenen trafik vatandaşları “TEM’de kaza mı var?” sorusuna yöneltirken, trafik sıkışıklığının sebebi karayollarının yaptığı yanlış planlamadan olduğu ortaya çıktı.

Bilindiği gibi TEM Otoyolu birinci Bolu Dağı kesimi birinci viyadükte yapılan yol yapım çalışması nedeniyle İstanbul istikameti trafiğe kapatılırken, Ankara istikameti ise açık. Ancak Ankara istikametine gidecek araçlara tek şerit verilirken, İstanbul istikametine gideceklere iki şerit verildi. Bu sebeple tek şeritten rampa çıkması gereken TIR ve kamyon araçları yavaşlayarak trafiği içinden çıkılmaz hale getiriyor. Bu sebeple trafik zaman zaman D-100 karayoluna verilince trafik sıkışıyor. İstanbul istikametine gidecek olanlar ise rampa aşağı daha rahat iniyor. Bu durumun tam tersine olması isteniyor.