Konuralp Antik Tiyatro’da yeni tonozlara rastlandı

DüzceSonHaber maske-mesafe-hijyen

11.09.2020 - 14:16

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü ve Düzce Belediyesi işbirliği ile Konuralp Antik Tiyatro bölgesinde başlayan kazılar devam ediyor. Kazılarda iki yeni tonoza rastlandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı onayının ardından tonozların özellikleri ve görüntüleri kamuoyu ile paylaşılacak.

Düzce’nin Konuralp bölgesinde bulunan ve Karadeniz Bölgesi’nin tek antik tiyatrosu olma özelliğini taşıyan Konuralp Antik Tiyatrosunda kazılar devam ediyor. Gönüllük esasına göre kamu kurum ve kuruluşlarının çalışanları zaman zaman  kazılara katılarak tarihin gün yüzüne çıkmasına hem yardım ediyorlar hemde şahit oluyorlar. Son olarak Sağlık Bakanlığı’na bağlı Düzce 112 Acil Sağlık ekipleriyle UMKE ekipleri kazı alanında kazı yaptılar.

Çalışmalar hakkında bilgiler veren Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü alanda 2 yeni tonozun bulunduğunu ifade ederek “Kazılara hergün devam ediyoruz. Burada ki arkadaşlar bana her gün bilgi ulaştırıyorlar. Bugünde Sağlık Bakanlığı personelimiz kazılara katılmak için geldiler. Yaptığımız kazılarda yeni bilgilere, yeni belgelere ve yeni bulgulara ulaşıyoruz. İki yeni tonoz ortaya çıktı. Bunlarla ilgili detaylı bilgileri Kültür Bakanlığımıza gönderdik. Kültür Bakanlığının onayının ardından kamuoyu ile bu bilgileri paylaşacağız. Ama tarih gün ışığına çıkıyor. Burada ki saklı tarih ve hazine günümüze kazandırılıyor. Çok mutluyum” dedi.

Alanın Karadeniz’in Göbeklitepesi olacağını söyleyen Özlü “Burası Karadeniz’in Göbeklitepesi olacak. Gelen misafirlerimizi ağırlamak için geçici birimler oluşturduk. Çadır ve satış yapılabilecek alanlar oluşturduk. Gelen misafirlerimizi burada ağırlayacağız. Ben Türkiye’nin her yerinden tarih seven arkeoloji seven vatandaşlarımızı Konuralp’e davet ediyorum” dedi.

Özlü çalışmaları 3 yıl içinde bitireceklerini ifade ederek “Biz 3 yıl içinde Konuralp Antik Tiyatro bölgesinde kazıları tamamlayıp ziyarete açmayı planlıyoruz. İnşallah 3 yıl içinde burada ki kazıları tamamlayacağız. Restorasyon bitecek. 3 yıl sonunda Türkiye’nin en sevilen sanatçılarıyla burada konser düzenleyeceğiz” dedi.

 

 

 

Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz