Savaştan kaçan Suriyeli kardeşler, Düzcede ihracata başladı

DüzceSonHaber

9.01.2021 - 10:10

Suriyeli Al Abdullah ailesi Suriye’de yaşanan savaştan kaçarak 5 yıl önce geldikleri Düzce’de atölye kurup kimya, Petro kimya, gıda ve ilaç fabrikalarında kullanılan dev kazanlar üretip ihracata başladılar. 4 ülkeye ihracat yapan Al Abdullah kardeşler, Türkiye’nin çalışma konusunda en güvenli ülke olduğunu söylediler.

Suriye’de rejim güçleri ile muhalifler arasında yaşanan savaş nedeniyle Suriyeli Nawzat Al Abdullah, Naz Al Abdullah, Esmat Al Abdullah, Mohamad Al Abdullah ve Nyazy Al Abdullah kardeşler 25 kişiden oluşan aileleri birlikte 5 yıl önce savaştan kaçarak önce Gaziantep’e ardından ise Düzce’ye gelerek yerleştiler.

Düzce’ye ilk geldikleri 2 yıl işsiz olan ve maddi sıkıntı çeken 5 kardeş baba meslekleri olan dev kazan üretimi yapmak için harekete geçtiler. Düzce’de iş insanlarıyla görüşen Al Abdullah kardeşlere 5 ortaklı şirket kuruldu arından ise Küçük Sanayi Sitesi’nde bir iş yeri tutuldu ve bu iş yerinde kimya, Petro kimya, gıda ve ilaç fabrikalarında kullanılmak için dev kazan üretimine başladılar. Al Abdullah kardeşlere ilk malzemeleri de yine Düzceli iş insanları tarafından karşılıksız verildi. Malzemeleri alan 5 kardeş ağır olmayan makinelerini de kendileri yaptılar. 3 yıldır dev kazanları üreten 5 kardeş iş yerlerini büyüttükleri gibi Ortadoğu’da bulunan 4 ülkeye de ihracata başladılar.

Yaşadıkları süreci anlatan Nawzat Al Abdullah “Biz Suriye’den geldik. Bizim orada daha önce aynı işi yaptığımız firma vardı. Biz bu mesleği yapıyorduk. Savaş başlayınca Türkiye’ye geldik. 5 yıldan beri biz buradayız. Biz kimya, gıda, ilaç, Petro kimya için imalat yapıyoruz. Biz kazan, karıştırıcı kazan yapıyoruz. Bütün aparatları fabrikalar için biz yapıyoruz. Suriye’de yollar sıkıntı, malzeme sıkıntı. Bizim müşterilerimiz sıkıntı yaşamaya başladı. Bütün ülkede sıkıntı var. Bu yüzden bir Türkiye’ye geldik. Bütün herşey var. Malzeme, teknoloji var. Bizim için burada herşey iyi. İthalat ve ihracat için burası olur ve kolay. Önceden bizim firmada 20 kişi çalışıyordu. Ama savaş sonrası biz burada başladık sadece 5 kişiyiz. İnşallah daha büyüğünü yaparız. Bu meslek büyük. Talep var. Dışardan bizim müşterilerimiz bizi arıyorlar. Elhamdülillah burada çok firma bize yardımcı oldu. Bu yüzden biz başladık ve ihracata da başladık. İnşallah daha iyi olur. Biz 5 kardeş ortağız. Biz Türkiye’yi biliyorduk. Savaş öncesi Türkiye ile iş yapıyorduk. Malzeme konusunda Türk firmalarla beraber çalışıyorduk. Biz Türk Cumhurbaşkanına teşekkür etmek istiyoruz. Ticaret Odası, sanatkarlar odası ve Türk firmalar bize çok yardım etti. İnşallah bizim için Türkiye için daha iyi olur. Savaş sonrası biz Suriye’de bu işi yapmakta zorlandık. Bence bizim en iyi yer Türkiye oldu. Geçen sene ihracat yapmaya başladık. 4 ülkeye iş gönderdik. İnşallah bu şekilde devamı gelir” dedi.

 

 

 

Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz