Çam’dan tam sayfa cevap

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

Çam’dan tam sayfa cevap
9.04.2019 - 13:07

AK Parti’nin Yığılca’da seçim kaybetmesine neden olan Yığılca’nın acemi siyasetçi ilçe başkanı sosyal medyadan yeni Belediye Başkanı Rasim Çam’ı işçi kıyımı yapmakla suçladı. Belediye Başkanı Çam, acemi siyasetçi ilçe başkanına tam sayfa cevap vererek gerçekleri ortaya çıkardı.

Yığılca’da seçimlerin kaybedilmesinde önemli rol oynayan AK Parti’nin Yığılca İlçe Başkanı sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Belediye Başkanı Rasim Çam’ın işçi kıyımı yaptığını iddia etti.

Belediye Başkanı Rasim Çam tam sayfa cevap metni yayınlayarak Yığılca Belediyesi’nde dönen dolaplar ortaya çıkardı.

Çam açıklamasında “Sosyal Medya üzerinden Yığılca AK Parti Teşkilat Başkanlığı tarafından yapılan karalama kampanyası ve ilçemiz insanlarını kışkırtıcı, aslı olmayan, Cumhur İttifakının ruhuna aykırı bu yalan açıklamayı esefle kınadığımın bilinmesini isterim. Bilindiği üzere Belediyeler Resmi Kamu Kurumlarıdır ve Belediyelerde asli hizmetlerde çalıştırılacak personellerin kadrolu memur olması esastır. Belediyemiz bünyesinde çalışmakta olan ancak görevleri önceki Belediye Başkanı tarafından pasifize edilen Fen İşleri, Zabıta vb. Asil kadrolarda bulunan kadrolu memur personellerimiz asli görevlerinin başına getirilmişlerdir. Hizmet alımı usulüyle taşeron kadrodan çalıştırılan işçiler ise hizmet alımının gerçekleştirildiği Temizlik İşleri’ ne iade edilerek bu personellerinde asli görevlerinde çalışmaları sağlanmıştır. Belediyelerde görev yapan ve “Zabıta” ünvanı adı altında çalıştırılan personeller Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 4. Maddesinin b bendinde de belirtildiği gibi “Beldenin düzenini muhafaza eden, belde halkının esenlik, sağlık ve huzurunu koruyan, yetkili organların bu amaçla alacakları kararları uygulayan özel zabıta kuvvetini” ifade ettiğinden taşeron işçilere Zabıta (kolluk) kıyafeti giydirilmek suretiyle Zabıta Görevi vermek aynı zamanda suç işlenmesine zemin hazırlayacağından bu birimde çalıştırılan Temizlik Personelleri de asli görevine iade edilmişlerdir” dedi.

SEKRETERYA İÇİN YENİ İSTİHDAM SAĞLADIK

Çam, kendi sekreteryasını için yeni istihdam sağladıklarını ifade ederek “Aynı zamanda Belediyemizde Özel Kalem Müdürlüğü kadrosu bulunmadığından Belediye Başkanımızın Sekreterya hizmetlerini gerçekleştiren herhangi bir birim ve kadrolu memurda bulunmamaktadır. Bu nedenle göreve gelen Belediye Başkanları kendi Sekreteryalarını sağlayacak olan personel ihtiyacını Hizmet Alımı yöntemiyle taşeron kadro üzerinden karşılamaktadır. Takdir edersinizki Belediye Başkanlarının sekreterya hizmetlerini sağlayacak personelin Belediye Başkanının güvenebileceği, aramalarını, mesajlarını, toplantı notlarını ve randevularını organize edebilecek kabiliyet ve yeterlilikte olması gerekmektedir. Bu minvalde önceki Belediye Başkanımızın Sekreterya hizmetlerini yerine getiren ve Hizmet Alımı yöntemiyle taşeron işçi kadrosundan Temizlik İşleri personeli olarak alımı yapılan personelde asli görevi olan Temizlik İşlerine iade edilmiştir. Yerine Sekreterya Hizmetlerini gerçekleştirmek üzere yeni bir personel istihdam edilmiştir. Görüleceği üzere Belediyemizde çalışan hiçbir personel Yığılca Akparti Teşkilat Başkanlığı tarafından belirtildiği gibi mobing uygulanarak veya işten çıkarılarak mağdur edilmemektedir” ifadelerini kullandı.

ESKİ BAŞKANIN BAHÇESİNE ÇALIŞMIŞLAR

Çam, belediyede sigortasız işçi çalıştırıldığını ve bu işçilerin eski Başkan Muzaffer Yiğit’in bahçesini düzenlemekle görevlendirildiğini ifade eden Çam, “Her Belediye Başkanının göreve geldiği zaman yapması gerektiği gibi Sekreterya Hizmetlerine güvenebileceğimiz bir personel alarak eski personelimizi asli görevine iade etmek suretiyle Belediyemizde yeni bir personel daha istihdam etmiş bulunmaktayız. Ayrıca göreve geldiğimizde Belediyemiz bünyesinde yevmiyeli (sigortasız) çalıştığını ifade eden yaklaşık 20 (yirmi) hemşehrimiz Belediyemizden alacaklı olduklarını, önceki Belediye Başkanının kendilerini yevmiyeli (sigortasız) çalıştırdığını söyleyerek alacaklarını nasıl tahsil edebileceklerini tarafıma sormuşlardır.  Seçim çalışmalarımızın devam ettiği süreçte sigortasız çalıştırılan hemşehrilerimin önceki Belediye Başkanının bağında, bahçesinde, tarlasında çalıştırıldıklarına hep birlikte şahit olmuştuk. Belediyemizde çalıştırılan hiçbir personel sigortasız çalıştırılamayacağından hemşehrilerime alacaklarını önceki Belediye Başkanından talep etmelerini ifade ettim” dedi.

HAKKINI ALAMAYANLARA HUKUKİ DESTEK SAĞLANACAK

Çam, hakkını alamayan ve hukuki destek isteyen işçilere sonuna kadar destek olacaklarını dile getirerek “Yevmiye karşılığında çalıştırılan ve alacaklarını tahsil edemeyen hemşehrilerime buradan tekrar sesleniyorum. Alacağınızı tahsil edememeniz ve hakkınızı aramak istediğiniz an Belediyemizin kapıları sonuna kadar açıktır. Yasal olmayan ve İş ve Sosyal Güvenlik Hukukuna aykırı bu durum hakkında her türlü hukuki desteği (Avukatlık vb) tarafınıza sağlayacağımızdan şüpheniz olmasın. Yığılca Akparti İlçe Teşkilat Başkanlığı tarafından önceki Belediye Başkanının mağdur ettiği hemşehrilerimizi yanıltarak, bilgi kirliliği oluşturarak, toplumu ayrıştıran ve birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya yönelik bu paylaşımı tekrar tekrar kınıyor, bu asılsız ithamlar ile ilgili gerekli makamlara suç duyurusunda bulunacağımızı ifade etmek istiyorum. Her zaman söylediğimiz gibi BİZ BİRİZ, BERABERİZ, BİRLİKTE YIĞILCAYIZ” şeklinde konuştu.