Tıraşlar Köyü’nde sorun çözüldü

Tezcan SOLMAZ/DÜZCESONHABER

Tıraşlar Köyü’nde sorun çözüldü
21.06.2019 - 13:16

Yığılca İlçesi Tıraşlar Köyü’nde meydana gelen su kesme olayında Düzce Valiliği el koydu. Yapılan görüşmelerde köyün su sorunu çözüldü. Ayrıca köyün 30 kişilik jandarma timi ile değil 8 kişilik jandarma timi ile kontrol altına alındığı vurgulandı.

Yığılca İlçesi Tıraşlar Köyü’nde iddiaya göre eski muhtarın topladığı su paralarını ödememesi, yeni muhtarın ise suları jandarma yardımı ile kesmeye çalışmasıyla ilgili başlayan olaylar çözüme kavuşturuldu.

Düzce Valisi Zülkif Dağlı’nın devreye girmesiyle birlikte ilçe halkı kaymakamla görüşerek suların tekrar açılması sağlandı. Düzce Valiliği’nden yapılan açıklamada “İlimiz yerel basın kuruluşlarında yer alan Yığılca ilçemiz Tıraşlar Köyünde su faturası krizi konulu haber üzerine Valiliğimizce inceleme başlatılmış olup,  üç mahallesi olan bu köyümüzde Köy Muhtarı köye su pompalayan motopompun biriken elektrik borçlarını ödemedikleri için 10 hanenin suyunu kesmek istemiş, köyde olay çıkmaması için kolluk kuvvetlerinden önlem amaçlı destek talep etmiştir. Köyde başlayan tartışma sonucu olay Kaymakamlığa intikal etmiş olup, Kaymakamlıkta köy halkı ile yapılan toplantı sonucunda sorun çözülmüştür. Söz konusu haberde bahsedildiği gibi köye 30 kişilik jandarma ile gidilmemiş olası bir tartışmayı önlemek amaçlı 8 kişilik Jandarma timi refakat etmiştir” denildi.