Samsun’a selam olsun pırlanta gibi valiniz oldu

  • 12.06.2020 00:00

Ben yine Düzce Valisi Zülkif Dağlı diyeyim. Elim Samsun Valisi Zülkif Dağlı yazmaya gitmedi. Yada Vali Zülkif Dağlı, vali kısmını bırakayım ağabey Zülkif Dağlı sizi bilmem ama şahsım için baba Zülkif Dağlı.

Düzce’ye geldiği günlerde biraz acemilik yaşadığını yazarsak çok yanlış olmaz. Ama devam eden süreç içerisinde Düzce’ye öyle bir adapte oldu ki her konudan, uçan sinekten haberi olmaya başladı. Kendi makamının sınırları içinde elinden geleni yaptı.

Düzce’nin rekortmen valisi oldu. 4 seneye yakın oldu Düzce’de görev yaptı. Bu süre içinde yaptıklarını yaz yaz bitmez ama birkaç yaptığını yazmamak olmaz.

Bir kere halk günü toplantılarını başlattı. Yaklaşık 15 yılı aşkındır gazeteci olarak görev yapıyorum böyle bir toplantı görmedim, yazmadım. Halkın derdini hemde üst düzey bürokratlarla birlikte dinledi. Ne biliyim İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, İl Sağlık Müdürü, Milli Eğitim Müdürü gibi üst düzey bürokratlar.

Kendisi olmadığı zaman yardımcılarını görevlendirdi. Onlar halkı dinledi gerekli notlar alındı. Sorunları çözüldü çözülmedi orasını bilememekle birlikte bir valinin halkı birebir dinlemesi kadar hoş bir durum olamaz. Çünkü bizim millet yetim çocuk gibidir. Kendisine yakınlık gösterene, başını bir kere okşayana isterse canını verir. Vali Dağlı’da halkın gönlüne girmeye böyle başardı.

Sel oldu Vali Dağlı olay yerindeydi. Emin olun ki gazeteci olarak bile biz ondan sonra gittik. Olay yerinde görünce gözlerimize inanamadık. Hemen durumu ele aldı ve kriz merkezinde Düzce’nin bu olaydan en az hasarla çıkması için elinden geleni yaptı. Sel suları akarken bir dakika gözünü kırpmadı. Yanındaydık. Giydi çizmelerini karış karış gidebildiği yere kadar gitti.

Sonra Koronavirüs salgını olayı. Tüm tedbirlerin anında alınmasını sağladı. O sağladı halk uymadı ama O önlemleri aldı. Herkesin başına tek tek polis jandarma dikecek hali yoktu ki. Salgın dönemini özellikle İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz başta olmak üzere onun koordinesinde sağlık çalışanları, İl Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan’la birlikte en az hasarla atlatılması için elinden geleni yaptı. Dedik ya o elinden geleni yaptı, vatandaşlar alınan tedbirlere çok uymadı. Sokağa çıkmak yasak dediler millet inat eder gibi sokağa çıktı. Maske takma zorunlu dediler yine devlete kafa tutan bazıları maske takmak istemedi. Sonuç olarak Vali Dağlı üzerine düşen görevi en iyi şekilde yaptı.

Düzce’nin adını belki ilerleyen dönemlerde Dünya’ya duyurarak olan Peygamber Çiçeği için yol güzergahının değiştirilmesinde inisiyatif kullandı.

Aslında çok iş yaptı yaz yaz bitmez. Buda zaten sizleri sıkar!!!

En önemlisi ve özellikle vurgu yapmak istediğim halkın gönlüne girdi. Bazı memur ve bürokratlar sevmeyebilir kim bilir ne istekleri geri döndü ama halk nezdinde Vali Dağlı adı unutulmayacak valilerden birisi oldu.

Halil Nimetoğlu, Ercan Topaca, Ali Fidan ve Zülkif Dağlı isimleri hafızlara kazındı. Hem vallahi hem billahi diğer valilerin isimleri ben beraber çalışmış olmama rağmen aklımda yok. Sizin vardır belki ama benim kalmadı. Onu da benim unutkanlığıma verin.

Siz onu yetiştirme yurdunda, huzur evinden görmediniz. Valiliğin verdiği ağırlıkla belki biraz despot durdu ve devletin otoritesinin gereğini yaptı.

Ama dedim ya siz onu özel yerlerde görseydiniz. Özellikle kimsesiz çocuklara bakışları var ya hepsini evlat edinsem bakışı, acıyarak değil sevgi ile Allah’ın yarattığını severiz bakışıyla baktı hep.

Eşi hanımefendi aynı Vali Zülkif Dağlı gibi samimi ve alçak gönüllüydü. Benim evime bile gelip kızımı hastayken ziyaret edecek kadar mütevaziydi.

Vali Dağlı’nın siyasi olarak belki önünü kesmeye çalıştılar, engellemeye çalıştılar. Orası onun bildiği işler. Muhtemelen oldu ama o bu konuları da gündeme getirmedi ve ahengi bozmak istemedi.

Tüm teamülleri yıktı. Kendisi en son konuşması gerekirken başkasını en son konuşturdu. Kendisinin ziyaret edilmesi gerekiyorken o gitti ziyaret etti. Yeter ki Düzce’nin ahengi bozulmasın dedi.

Sonuç olarak sayfalarca yazsam bitmez. 4 seneye yakın süredir bizde beraber çalıştık. Zaman zaman üzdük zaman zaman sevindirdik. Ama saygı duyduk. Bazı insanların makamına saygı duyarsınız. Makam dışında hiçbir şeydir.

Vali Dağlı’nın sadece makamına değil kendisine de saygı duyuldu. İşte bu saygıyı kazanmak önemli olan. Dedim ya bazı siyasiler veya bürokratlar hadi oradan diyecektir. Desinler önemli olan halkın gönlünü kazanmaktır.

Noktalamak gerekiyor dedim ya yaz yaz bitmiyor. Öncelikle başlıkta olduğu gibi Samsun’a selam olsun pırlanta gibi valiniz oldu.

Kendime gelince inanın sesim titriyor, ellerim terliyor. Ben yetim, öksüz büyüdüm. İlk kez bunu gündeme getiriyorum. Vali Dağlı’yı baba gibi gördüm. Şimdi bir kez daha hem yetim hem öksüz kalıyorum.

Sayın Valim!!!

Hakkınızı helal edin. Benden yana helal olsun.

Kalın sağlıcakla.  

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.