Mili Eğitim Müdürü…

  • 17.07.2020 00:00

Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, ilimizde göreve başladığı günden bu yana 4 yıl geçti. 4 yıl içinde Düzce eğitiminde de çok şey değişti.

Göreve başladığı ilk dönemlerde mesleki olarak tecrübeli olması ve ilçe milli eğitim müdürlüğü yapmasına rağmen il milli eğitim müdürü olmasının acemiliğini gördük. Ancak 4 yıl içinde makamının hakkını ve ağırlığına alışmayı başardı.

Mevcut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un izlediği samimi yoldan ilerlemeyi tercih etmişti. Milli Eğitim Müdüründen çok daha çok ağabey ve arkadaş gibi yaklaşmayı tercih ettiği eğitim camiası ile çocuklar tarafından kısa sürede sevildi.

Açıkçası ilk başlarda sendikalar arası dengeyi kuramadı ancak ilerleyen dönemlerde bu dengeyi de yakalayarak sendikalarında gönlünü kazanmayı başardı.

Yiğit döneminde müteahhit sıkıntılarına rağmen depremden kalma okulların tamamı yenilendi. Birkaç okul daha kaldı ancak onlarında yapımları devam ediyor.

Eğitimde başarı sıralamasında en altlarda olan Düzce hızla üst sıralara yükseldi. Özellikle okul öncesi eğitim ve mesleki eğitim konusunda Murat Yiğit’in Düzce’ye katkısı çok oldu.

Sosyal olarak biraz soğuk görünen Yiğit iş öğrencilere özellikle özel öğrencilere gelince tam bir baba tavrı takındı. Doğum günü oldu gitti, eğlence oldu gitti, öğretmenler rica etti gitti. Öğretmenlerini ve öğrencilerini kırmadı.

Özellikle koronavirüs salgını döneminde Türkiye’de sayılı müdürler arasında yer aldığını öğrendim. Uzaktan eğitim konusu başta olmak üzere, derslere online katılım konusunda da Düzce’nin başı çekmesine önder oldu.

Öğretmenler Yiğit döneminde insan üstü çalışmalar yaptılar. Pandemi döneminde sadece online yada uzaktan eğitimle yetinmediler, öğrencilerinin evlerine kadar gittiler, bisikletle kitaplar götürdüler, ödevler götürdüler ve öğrencilerin motivasyonunu yüksek tutmak için ellerinden geleni yaptılar. Çünkü öğretmenlerin motivasyonunu yüksek tutan bir milli eğitim müdürü vardı.

Çocukların canı sıkılmasın diye masal projesi başlattı. Düzce’de sevilen isimlere masal okutarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü youtube sayfasında yayınladı. Hatta ilk masalı kendisi okudu.

Defalarca şahit oldum makam odası hiç boş kalmadı, makamında kendini görmek isteyen veli, öğrenci yada öğretmen geri dönmedi.

Eğitimde yeni projelerin üretilmesi için çalışmalarına hız verdi. Türkiye’nin son dönemde gözde festivalleri arasında yer alan TEKNOFEST’e bir çok proje girmesi için öğretmen ve öğrencilerinin önünü açtı.

Pandemi döneminde maske üretimine ilk Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü başladı. Maske ile kalmadı, siperli maske, maskede ateş ölçme gibi projeler birbirini izledi. Diktikleri maskelerde öyle küçümsenecek maskelerden değildi. Ciddi ciddi baya kaliteli, telli, kalın ev bazıları yıkanabilir maskelerden oluştu.

Kısacası Düzce’nin İl Mili Eğitim Müdüründen yüzü güldü.

İşte böyle çalışan müdürler lazım. Mesai nedir bilmeyen, proje üreten, projelerin hayata geçmesini sağlayan en önemlisi Düzce’nin adını duyuran müdürlere ihtiyaç var.

Çünkü bir kurumun müdürü o kurumun ağabeyi, o kurum bir aileyse o kurumun aile reisidir. Aile reisleri ailenin her türlü ihtiyacını karşılamakla mükellef, ailenin daha iyi olması için çaba harcamak zorunda olan kişilerdir.

İşte İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit’te iyi bir ağabey tabiri caizse iyi bir aile reisi oldu. Bundan sonra ki görev yeri neresi olur bilinmez ama Düzce’de daha uzun yıllar kalması gerekiyor. Kalmasa da bundan sonra gideceği yer muhtemelen daha büyük bir vilayet olacaktır. Kendisine de bu yakışır.

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.