Bayrağa saygısızlığa dair birkaç kelamım olacak

  • 12.10.2020 00:00

Geçtiğimiz hafta sonu toplanan AK Parti  Merkez İlçe kongresinde,  Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan’ın Türk Bayrağı’nın üstüne oturmasını bayrağımıza yapılan saygısızlık olarak kamuoyuna duyurduk.

Bayrağa saygısızlık haberinin kamuoyu üzerinde olşturduğu etkiye geçmeden önce, Merkez İlçe Başkanı seçilen Hasan Şengüloğlu kardeşimi yeniden ve yüzlerce kez yürekten tebrik ediyorum.

Siyasette doğru tanıdığım adamlar birisidir kendisi. Siyaseti koltuktan güç almak için değil koltuğa güç vermek için yapıyor buna da eminim. Düzce, geleceği parlak genç bir siyasetçi kardeşimizi kazanmak üzere, İnşallah yolu açık olur.

Gelelim Yakup efendiye…

Yaptığımız bayrak haberinin ardından bir çok yorum yapıldı, kimi haberi kamuoyuna duyuran gazetecilerin ardında durdu,  kimileri de aleyhimize atıp tuttu.

“Yakup’u kimselere yedirmeyiz” diye ortaya atılanların hemen sıraya girdiler, haber yaptılar, açıklama yaptılar, öyle değil böyle dediler.. Bunlara bir yere kadar eyvallah. Benim derdim ise savunmak yerine ahlaksızca, terbiyesizce ve şerefsizce yorum yapanlarla.

Ben muhabirim. İşim topluma ayna tutmak…

Öncelikle tören başlar başlamaz Hasan Kaya ağabeyimiz henüz AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir salona gelmeden bayrakların sallanarak coşku oluşmasını istedi.

Herkes gibi Yakup efendi de bayrağı salladı, sonra o bayrağı katladı yada yuvarladı arkasına koydu. Hani fark etmedi, farkında olmadı deniyor ya sopası olan bir bayrak nasıl fark edilmez ben çok merak ediyorum.

Yani bir insan 10 dakika önce sopasını kavrayarak elinde tuttuğu bir nesneyi arkasına koyduğunu fark etmez mi? Unutur mu? Hele bu Türk Bayrağı ise…

Hadi unuttu, fark etmedi. Bu hemen hemen her kongrede haber olan bir konu. Yakup efendi de siyasi yönetici ya. Madem çok büyük bayrak aşığı kimse kendisinin vatan sevgisini sorgulayamaz (hani yorumlarda öyle diyorlar ya) En çok dikkat etmesi gereken kişi o değil mi? Nereye oturduğuna insan bakmaz mı?

Sosyal medya trolleri yerine kendisi bir açıklama yapmayı neden tercih etmedi mesela… Savunulmak hoşuna mı gitti?

Peki sorarım savunuculara tekrar ediyorum düzeysiz  ve ahlaksız olanlara soruyorum..

Aynı durum başka bir partinin kongresinde olsa görüp neden haber yapmadınız der miydiniz? Demez miydiniz? O partiyi yerden yere vurmaz mıydınız? Yoksa hala yanlışlıkla olmuş fark etmemişler mi derdiniz?

Yahu biri benim whatsapp numarama iyi yapmışsın yazıyor sonra sosyal medyada Yakup Efendiye sonuna kadar desteğim diyor. YUH YANİ…!

Bu nasıl bir ikiyüzlülüktür? Bu nasıl bir ahlaksızca yaşam tarzıdır? Yakup Efendi iktidardan düşse arkasından ‘iyi ki gitti’ diye, ilk yorumu yine sen yapacaksın ey savunucu. Ben işlerin bozulmasın diye ismini vermiyorum, ama düzeysizliğin devam ederse işin gücün umurumda olmaz. Sabrında bir sınırı var, ona göre…

İnternet üzerinden 285 dil ve yerel lehçede yayın yapan internet ansiklopedisi Vikipedi’nin Bayrak ve Türk Bayrağı tanımına getirdiği farklı yaklaşımı bilginize sunuyorum. Okuyun da, elin oğlundan azıcık feyz alın.

BAKIN ELİN OĞLU BAYRAK TANIMINI NASIL YAPMIŞ

Vikipedi’de Bayrak Tanımı Şöyle: Bayrak, bir ülkeyi veya kurumu temsil eden renkli kumaş. Genellikle uzun bir sopa veya direğin ucunda salınırlar…

Yine ayını Vikipedi, Türk Bayrağını şöyle tanımlar: …Bayraktaki al, kan kırmızısıdır ve şehitlerin dökülen kanlarını temsil eder. Gece yarısı bu kanların üzerine yansıyan hilal biçimindeki ay ve bir yıldızla beraber Türk bayrağının görüntüsü oluşur.

Elin oğlu bile Türk bayrağını diğer ülke bayraklarından ayrı tutarken, bizim sazanlara ben daha ne diyeyim, ne söyleyeyim Allah Aşkına!

Yazıya noktayı koymadan önce son olarak şunu söylemek isterim… Her konuda farklı düşüncelere sahip olabiliriz. Her Türk insanı gibi memleket idaresine yönelik farklı tutum ve davranışlar içinde bulunabiliriz. Ancak, konu bizi bir araya getiren ortak değerlerimize, hele hele bayrağımıza saygısızlık aşamasına gelince, orada; BÖLÜÜÜK DUR, YAKUP EFENDİ SEN DE DUR! noktasına geliriz. Bilmem anlatabildim mi?

Kalın sağlıcakla.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.