Yeni hastane için ilk adım atıldı

DüzceSonHaber

Yeni hastane için ilk adım atıldı
25.05.2023 - 08:43
Kaynak: Haber Merkezi
1

 

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nin statüsünün değiştirilerek Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak tanımlanması için mevcut binanın karşısında bulunan ve Fidanlık olarak bilinen arazinin Sağlık Bakanlığı’na devri tamamlandı.

İlk aşamada kadastro çalışmaları tamamlanan arazinin tapusu Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Hazine'ye devredildi. Tapunun Sağlık Bakanlığı’na devri ile birlikte ek hastane binası yapımı için ihale süreci başlayacak.

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nin yeni bir statüye kavuşturularak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne dönüştürülmesi için başlatılan çalışma ile mevcut binanın karşısında bulunan, ancak Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait olan 33 dönümlük arazinin hazineye daha sonra ise Sağlık Bakanlığı’na devri için kadastro çalışması başlatıldı.

Düzce İl Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’nün çalışmalarıyla kadastro işlemlerini tamamlandı. Kadastro işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte 33 dönümlük arazinin tapusu hazineye devir edildi. İlerleyen günlerde arazi tapusu Sağlık Bakanlığı’na devir edilecek ve ihale süreci başlatılacak. Bu süreçle birlikte ek hizmet binası yapılarak Atatürk Devlet Hastanesi’nin yeni statü kazanması sağlanacak.

AKADEMİK PERSONEL GELECEK

Atatürk Devlet Hastanesi’nin, Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmasıyla birlikte hastane bütünüyle Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne bağlanacak. Böylelikle hastanedeki kadroların doldurulması kolaylaşacak ve akademik personeller Düzce’yi tercih edecekler.


Editör: D. Son Haber

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Arkeen
    Arkeen
    25.05.2023 15:12

    Müthiş bir iş Çevre Müdürü ve Milli Emlak Müdürünün emeğine sağlık