DAKE’ye Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası

DüzceSonHaber

DAKE’ye Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası
25.04.2023 - 20:13
Kaynak: Haber Merkezi
1

 

Düzce’de 1999 yılında yaşanan depremlerin ardından kurulan ve Düzce başta olmak üzere ülke genelindeki tüm afetlerde başrol oynayan Düzce Arama ve Kurtarma Derneği, 6 Şubat Kahramanmaraş depreminde yaptığı çalışmalar sonucunda Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası’na layık görüldü.

 

Düzce’de ilk gönüllü arama kurtarma ekibi olan ve kurulduğu günden itibaren gönüllü sayısını her geçen gün arttıran Düzce Arama ve Kurtarma Derneği (DAKE) üyeleri 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş Depremi’nde fedakarca çalıştı ve bir çok can kurtardığı gibi enkaz altında kalarak hayatını kaybeden bir çok vatandaşında çıkarılmasına yardımcı oldu.

DAKE üyeleri fedakar çalışmalarının karşılığını Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası’na layık görülerek aldı. Beştepe Kongre Salonu’nda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bakanlar, milletvekilleri, sağlık çalışanları, arama ve kurtarma dernekleri başkanları ile davetliler katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan törende yaptığı konuşmada “Devletimizin 3 farklı kategoride nişan ve madalyası bulunuyor. Kısa süre önce Madalyalar ve Nişanlar Kanunu'nda yaptığımız değişiklikle buna bir tane daha ekleyerek, Üstün Fedakarlık Madalyası ve Nişanı'nı ihdas ettik. Amacımız deprem, sel gibi doğal afetler ile salgın hastalıklara karşı mücadelede kahramanlık sergileyenleri bu madalya ve nişanla ödüllendirmektir. İnşallah biraz sonra takdim edeceğimiz madalya ve nişanlarla yeni uygulamanın ilk adımını atmış olacağız” dedi.

Konuşmanın ardından Arama ve Kurtarma alanında Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası’na layık görülen DAKE adına madalya ve belgeyi DAKE Başkanı Metin Gözütok, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın elinden aldı.


Editör: D. Son Haber

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Bravo
    Bravo
    25.04.2023 22:09

    Hiçbir kamu veya özel kurumdan yardım almadan üyeleri ve kendi imkanları ile her afete koşan bir dernek tek keşime ile takdire şayan. Keşke bugün cumhurbaşkanlığı törene yapana kadar vali bey, belediye başkanı, rektör bey de bir tören hazırlayıp onore etselerdi bu derneği…