İşte Çilimli'nin yeni görüntüsü!

DüzceSonHaber

İşte Çilimli'nin yeni görüntüsü!
13.05.2023 - 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
2

 

Düzce’de 23 Kasım 2022 tarihinde yaşanan depremin ardından inceleme yapmak için Çilimli İlçesi’ne giden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ilçe merkezinde kentsel dönüşüm projesi uygulanması talimatını verdi. Kentsel dönüşüm ile ilgili proje detayları ortaya çıkarken, görseller paylaşılmaya başlandı. Çilimli kentsel dönüşümden sonra bambaşka bir görüntüye kavuşacak.

Düzce 23 Kasım 2022 tarihinde 5,9 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Depremde can kaybı yaşanmazken, bir çok binanın bir depreme daha dayanamayacağı ortaya çıktı. Depremin hemen ardından Düzce’ye gelerek inceleme yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, çilimli ilçe merkezinde kentsel dönüşüm projesi uygulanması talimatını verdi.

İlçe merkezinde yapılacak olan kamulaştırmaların ardından proje başlayacak. İlk etapta Çilimli Kaymakamlğı ile Çilimli Belediyesi arasındaki alanı kapsayacak olan kentsel dönüşüm projesinin görselleri Çilimli Belediyesi tarafından paylaşıldı.

Projenin görsellerinde Çilimli ilçesinin dönüşümden sonra bambaşka bir çehreye kavuşacağı görülürken, yeni yapılacak binalar hem modern hem depreme dayanıklı binalar hale gelecek. Projenin tamamlanması ile birlikte Çilimli ilçesi örnek ilçe olacak.


Editör: D. Son Haber

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (2)

  • Çilimli
    Çilimli
    19.07.2023 18:58

    Aylardır hiç bir aşama kaydetmediler onca insan prafabrikler de perişan oluyor bu yaza evler teslim olacaktı hiç bir çalışma olmadı ne bilgi veren var nede arayan hayalet şehir olarak bekliyor 6 aydir evlere verilen değer miktarı 6 aydir eridi bitti herşey aldı başını gitti inşallah devlet bu zamanda eriyen değer kaybeden kaybimizaaa bir çözüm getirir yoksa bu milletin bir dünya üste para ödemeye ne gücü nede imkanı var

  • Çilimlili
    Çilimlili
    15.05.2023 06:59

    Bugüne kadar bencilliğinden birşey olamadı çilimli ne kendi halkı birşey yapar nede dışardan geleni isterler allahtan bakn geldi yoksa 40 senedir aynı çilimli bir 40 yıl daha aynı giderdi