Ardından 40 köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz!

  • 13.01.2023 15:28
  • (1)

 

Gazetecilik, muhabirlik, basın çalışanı olmak zor zanaat. Haber yaparsın, eleştirir yada översin. Ortada gitmeye çalışırsın.

Eleştirirsin, eleştirilen beğenmez.

Översin, övülenin hoşuna gider, övülenin düşmanları beğenmez. Para aldı yaptı der.

Ortada gidersin, zaten bu suya, sabuna dokunmuyor derler.

Anlayacağınız zor zanaat gazetecilik!!!

Haber için çağırırlar hastasınızdır, ulaşım imkanınız yoktur, fırsat bulamamışsınızdır. Durumu anlatırsınız ama bak sen yapmazsan başka birine haber veririm derler.

Sen oradan para mı alıyorsun ki eleştiriyorsun derler. Kimse senin hasta, imkanının olmadığına bakmaz.

Direk gazeteciliğini sorgulamaya başlarlar. O haber öyle yazılmaz, öyle olmasaydı iyiydi. Sen bu haberi niye yaptın diye sorular gelmeye başlar.

Sanki biz duvar ustasına neden öyle duvar yapıyorsun, yemekçiye neden böyle yemek yapıyorsun diye soruyoruz. Herkesin bir alanı, belli doğruları var.

Hele eleştirilere tahammülü olmayanların özellikle gazeteciler günlerinde Özgür Basın söylemleri tam bir komedi. Kendisinin eleştirisine katlanamayanlar, özgür basın, tarafsız basın istiyor. Tabi özgür basın, tarafsız basın olmak kolay değil. Belli doğruların birilerine mutlaka ters gelecektir.

Kendisini kırk senelik haber editörü sananlar, 40 yıllık redaktör sananlar, 40 yıllık gazeteci sananlar sizi eleştirmekten geri kalmaz.

Eleştirilen insan tabiki eleştirir ama bunu gazeteciliği öğreterek değil, gazetecinin yaptığının tersini ispatlayarak olur.

Örneğin bir adama ‘Sen çalışmıyorsun’ yazıldığı zaman çıkar ‘Ben çalışıyorum’ der. ‘Bu nasıl haber’ demez. Gazetecilik ağabey, kardeş ilişkisiyle yürümez. Gazeteci kamuoyunu bilgilendirmek, bazı sorunları sorgulamakla görevlidir. Kamuoyunun merak ettiği soruların cevaplanmasını sağlamak, yada kamuoyundaki vatandaşların kulağına kar suyu kaçırmakla görevlidir ki insanlar bazı durumları sorgulayabilsinler.

Nasıl ki bir aşçıya ‘Yemeğe biraz daha salça veya yağ kat’ demek haddine değilse, bir kişinin bu gazeteci dahi olsa bir gazeteciye ‘Böyle haber mi olur?’ demesi haddine değildir.

Tabi ki yaptığımız haberlerin, yazdığımız yazıların arkasından bizleri sevecekler, sövecekler, dövmeye çalışacaklar, göz dağı verecekler.

Tabi ki beğenmeyen gelecek işinizle, ekmeğinizle oynayacak. Her ne kadar ahlaksız bir durum olsa da biz bunlara alışığız ve bunlar olacak.

Ne demişler ‘Arkasından 40 köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz’

KALIN SAĞLICAKLA!!!!

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Son Haber (www.duzcesonhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • G. HEKİMOĞLU
    G. HEKİMOĞLU
    13.01.2023 17:44

    Doğrusunu yazmaktan korkmayan, eğilip bükülmeden gerçekleri yazan BASIN EMEKÇİSİ Tezcan Solmaz adamdır... Kalemine ve yüreğine sağlık olsun...